Lateksivaatteiden hoito-ohjeet

Lateksivaatteet ovat jotain hyvin erityistä, koska materiaalia tuskin voi verrata mihinkään muuhun kankaaseen ulkonäöltään ja tuntumaltaan. Tämä vaatii kuitenkin myös erityistä käsittelyä ja huolellisuutta. Herkkää materiaalia käsiteltäessä on noudatettava joitain kantamista, puhdistamista ja varastointia koskevia ohjeita. Materiaalin asianmukainen hoito on myös ratkaisevan tärkeää vaatteiden pitkäikäisyyden ja kestävyyden kannalta.

Yleistä

Kun lateksivaatteita käytetään, vapautuu hikeä ja jäämiä vartalovoiteista, deodoranteista ja hajusteista, jotka lateksi kirjaimellisesti imeytyy. Tällä voi olla erittäin kielteinen vaikutus materiaalin pitkäikäisyyteen. Erityisesti kehon osissa, joissa vaatteet ovat lisäksi kireällä, kuten kainaloiden alueella, tämä voi johtaa materiaalin nopeaan ikääntymiseen ja kulumiseen.

Siksi on suositeltavaa käydä suihkussa ennen lateksin käyttöä ja pidättäytyä deodoranttien tai hajusteiden levittämisestä sen jälkeen.

Lateksi on herkkä auringonvalolle, teräville esineille ja öljyille. Liian paljon suoraa auringonvaloa voi himmentää materiaalia ja aiheuttaa sen haalistumisen. Terävät esineet, kuten pitkät kynnet ja korut, voivat helposti vahingoittaa materiaalia. Lateksi on joustavaa ja siksi erittäin kestävää, mutta pieni reikä riittää aiheuttamaan sen repeytymisen. Rasvat, hajuvedet, öljyt ja jotkut metallit (esim. kupari, messinki, pronssi) reagoivat lateksin kanssa, joten suoraa kosketusta tulee välttää.

Mahdollinen vaaran lähde tässä yhteydessä voi olla lävistykset, joihin on kiinnitettävä erityistä huomiota lateksivaatteita käytettäessä ja käsiteltäessä. Varovaisuutta tulee noudattaa myös pukukoruja käytettäessä, koska ne voivat helposti aiheuttaa tahroja, joita ei voida poistaa. Siksi korut on poistettava ennen käyttöä, käsineet voivat suojata materiaalia pitkiltä tai teräviltä kynsiltä. Kenkien tapauksessa pohjallinen voi myös hankautua hieman, minkä vuoksi tässä tarvitaan myös suurta varovaisuutta.

Puhdistus

Koska lateksi imee helposti hikeä ja muita roskia, vaatteet on puhdistettava perusteellisesti jokaisen käytön jälkeen.
Lateksivaatteet tulee pestä käsin vain haaleassa vedessä (n. 30 °C) erityisellä käsipesuaineella tai erikoispuhdistusaineella. Suosittelemme käyttämään erityisesti lateksiasuille suunnattuja pesu- ja hoitoaineita.

Tässä kaikki mitä tarvitset

Lateksi asujen hoitosetti

Kiiltoa pintaan

Hylkii likaa, hoitaa ja suojaa

Auttaa pukeutumisessa

Suojaa lateksia kulumiselta